Languages

Shims

För att göra arbetet med att justera maskiner snabbt och effektivt så tillhandahåller Fixturlaser ett stort sortiment av färdigskurna shims.

De är tillverkade i syrafast rostfritt stål för att förhindra rostangrepp vid exponering för syror och alkaliska ämnen. Shims finns i flera olika storlekar med alternativa tjocklekar för exakt korrigering vid uppriktning av alla sorters maskiner. 

 

Att använda sig av shims från Fixturlaser har många fördelar:

Kostnadseffektivt

Färdigskurna shims gör att du som användare slipper lägga ner arbete och tid med att tillverka egna shims. Ni slipper att spendera tid för att leta upp nödvändigt material i olika storlekar och tjocklekar för att sedan klippa ur och grada av kanter innan de kan användas. Färdigskurna shims är helt plana så att de inte skapar någon ”mjukfot” när man gör paket av ett flertal shims och har runda hörn för att förhindra skärskador.
 

Snabbare uppriktning

Dess utformning och uppmärkning gör det enkelt för operatören att snabbt kunna välja ut rätt antal shims i olika storlekar. Dess speciella utformning med ett ”öra” gör det enkelt att ”packa ihop” shimsen för att skapa rätt tjocklek som behövs. Hålet i dess ”öron” gör även att det är enkelt att ta bort befintliga shims under maskinfötterna utan att skada eller skrynkla till dem. Därmed kan man även återanvända shimsen i mycket större utsträckning.

 

Effektivare lagerhållning


Fixturlasers shims med S-profil levereras i förpackningar om 10 st per storlek samt i kompletta väskor. Väskorna levereras med fyra alternativa uppsättningar av storlekar för de vanligaste förekommande bultstorlekar. Storlek och tjocklek finns tydligt uppmärkt i väskan vilket gör  att man får en snabb överblick av vilka shims som finns tillgängliga.