Languages

Uppkoppling som ger dig och dina medarbetare full insikt om er anläggning status!

RT-300

Maskindiagnostik på plats plus ett komplett axeluppriktningsverktyg och en molnanslutning för att spara aktuell och historiska data, allt kombinerat i ett verktyg: RT-300 är verkligen ett unikt verktyg för Industry 4.0-mekanikern!

 

              PDF rapport           

Axeluppriktning

 • IP65-certifierade sensorer som tål tuffa miljöer
 • 30 mm digital detektorer + linjelaser eliminerar behovet av grovuppriktning och ger kortare installationstid
 • Förmonterade fixturer och små sensorer ger snabb installation även på maskiner med begränsat utrymme

 

True Live

Inga tvivel, ingen gissningslek tack vare den marknadsledande användningen av teknologin för två smarta sensorer, synliga laserstrålar och inklinometrar som hela tiden övervakar positionen för båda axlarna.

Bröt du laserstrålen? Eller flyttade du maskinen så att lasern kom utanför detektorn mätområde? Inga problem, våra smarta sensorer återupptar mätningen när lasern träffar detektorn igen med en uppdaterad information om maskinens läge och levererar alltid livevärden till dig.

 

Pre Alignment        Bearing  Lift Check    PDF rapport

Föruppriktning

Pre AlignmentRun-out givaren - en smart linjärgivare för säker och tillförlitlig mätning av axiellt och radiellt kast.

 • Hög precision och trådlös uppkoppling som mäter direkt på maskinens fot.
 • LVDT-sensor med ± 2,5 mm mätområde och hög precision (inom 0,005 mm)

 

Run-out givaren utför en mängd mätningar som ger förbättrad maskinhälsa och livslängd, t ex:

 • Mätning av axiellt och radiellt kast på flänsar och axlar som ger besked om excentrisk eller sned montering av kopplingsnav och/eller böjda axlar - RunOut
 • En unik och marknadsledande funktion för att kontrollera ev. rörelser på maskinens fötter, dvs mjuk fot - True SoftCheck
 • Kontroll av lagerglapp - LiftCheck
 • Kontroll av rörelser på grund av spänningar i anslutna rör
 • Termisk tillväxt under olika driftsförhållanden

 

Machine Defender        Accurex TM  PDF rapport

Machine Defender

RT-300 machine Defender

Machine Defenders unika automatiska maskindiagnostik Accurex ™ är inbyggt i systemet. Den patenterade funktionen för automatisk maskindiagnos ger oslagbara snabba, relevanta och tillförlitliga resultat för ett brett spektrum av maskinproblem som obalans, uppriktningfel, kavitation, strukturella resonanser, lagerproblem och mer. Machine Defenders funktion med automatisk maskindiagnostisk skiljer sig från alla andra system på marknaden.

 • Patenterad trådlös 3-axlig mätning

 • Upptäcker fel på maskiner mer exakt och mer tillförlitligt än något tidigare automatiskt diagnostikverktyg tack vare den patenterade programvaran Accurex ™.

 

 ACOEM CLOUD    

ACOEM Cloud

ACOEM gör jobbet smartare genom att utnyttja de möjligheter som digitalisering och mobilitet skapar för traditionella industrier. Data som ger information om maskinernas status måste samlas in och analyseras. För detta ändamål skickas mätdata och all annan information som samlats in av RT-300 till en central insamlingsplats - ACOEM Cloud.

Uppkoppling, insamling och utbyte av information möjliggör en ny typ av samarbete människor emellan och mellan människor och maskiner.

 • Dela data säkert och i realtid med teknikern på golvet, arbetsledaren eller med andra intressenter var som helst i världen
 • Information is always just a click awayInformationen om maskinhälsan är alltid bara ett klick bort
 • Dela uppdateringar om maskinstatus, aktuella arbetsordrar, aviseringar om ny information från fältet och maskinkonfigureringa

ACOEM Cloud

kundreferenser

Vi vet det redan, men när användare av RT-300 bekräftar dess unika kapacitet och prestanda, vill vi att du också ska veta!

Thailand

Vår distributör i Thailand, Thanawat Thanapatapinan, VD för FAAD, rapporterar om en nöjd kund som köpte RT-300 för sin serviceverksamhet.

 Mr Watchara Saiworn with Volutech Machinery   Servicechefen, Mr Watchara Saiworn hos Volutech Machinery, distributör av CP Pumpen AG, säger följande om sitt köp av ett RT-300-verktyg: "Vi har hyrt axeluppriktningsverktyg från FAAD för att serva kunders pumpar och har också anställt FAAD för servicejobb tidigare. Med andra ord känner jag och min personal FAAD och deras produkter mycket väl. Vi letade efter ett nytt underhållsverktyg då jag ville investera i både vibrationsanalys och axeluppriktning för att förbättra mitt lags effektivitet, och där tycker jag att RT-300 uppfyller alla krav.
     

RT-300 är enkel och bekväm att använda, inklusive molnplattformen som gör att jag kan komma åt den när som helst och var som helst. Jag kan också stödja servicejobben på kunders platser enklare än tidigare tack vare ACCUREX, som hjälper alla att kontrollera maskinernas hälsa och prestanda utan behov av en specialist."

Tack, Mr Saiworn, vi uppskattar berömmet!

 

  Shaft alignment with the RT-300!

 

Ta en titt på RT-300-videon!

  

 

 Vi pratar om RT-300!

  

 

Vad finns i väskan?

 

RT-300 package

RT-300-paketet med väska

2 st digitala lasersensorer
2 st V-block komplett med kedja
RunOut-givare
Stativ för RunOut-givare (utan magnetbas)
Justerbar mätspets
Trådlös 3-axlig sensor (WLS)
Magnetfot
Rod kit
2 st förlängningskedjor, 8 mm, 60 länkar (L = 970 mm)
Måttband 5 m
2 st vinklade universella verktyg
Extern strömkabel EUR 2 m
Förskjutningsfixtur 49 mm
Extern strömkabel US 2 m
USB-kabel A-mini B 2 m
USB-kabel A-micro B 1,
Strömförsörjning 5 USB-portar 5 VDC

   

Tillbehör

Optional tablet for AT-300 Magnetic V-brackets

surfplatta

Robust 8-tums surfplatta

Magnetiska V-block

För begränsade utrymmen där V-block med kedjor inte kan användas.